שוקולד
כן שוקולד זה הראשון מבין כולם. בחלק מהמאמרים ברשת כתוב ששוקולד כן גורם למיגרנה, לא גורם למיגרנה… מניסיון שלי, מטופלים שיודעים שרגישים לשוקולד – רגישים לשוקולד. מניסיון של מטופליי, אם שוקולד גורם באופן תדיר למיגרנות, שום מאמר לא ישנה זאת וההמלצה היא, עם כל הצער שבדבר, היא להימנע.

MSG
מה זה בעצם? MSG זה קיצור של מונוסודיום גלוטומט. זוהי מולוקולה שמשמשת הרבה את המטבח הסיני ותפקידה היא להעשיר ולשפר את הטעם של המזון. זה אמור לעשות טעם "אומאמי" אבל ליצור באותו הזמן "מיגרנה לא נעימה" אצל אנשים עם נטייה למיגרנות. המונוסודיום גלוטומט משמש גם בעוד מקומות בתעשיית המזון כמו בשימורים או בחטיפים. שווה לקרוא את התווית מאחורה, זה כבר לא קשור למיגרנות, זה אורך חיים בריא.

קפה / קפאין
טוב, פה זה לא חד וחלק. קפה יכול לעורר מיגרנה אצל חלק ולעזור להפחית אצל חלק. איך תדעו אם קפה טוב לכם? אפשר לנהל יומן מעקב בטלפון למשך שבוע ולראות האם לאחר שתיית משקאות עתירי קפאין (קפה, משקאות אנרגיה רחמנא ליצלן,שוקו) יש הטבה או החמרה במצבכם. ברפואה סינית הקפה מניע צ’י ועם יכולת לנקז מטה. לכן הכבד מאד מניע ולא בטוח שיתאים לאדם עייף וחלש שצריך תמיכה במקום תנועה.

אלכוהול וגבינות שמנות
אלכוהול ברפואה סינית מניע ומחמם. ביחד עם המידע מהפסקה הקודמת ועם היכולת הברורה של אלכוהול ליצור האנגאובר (חמרמורת), עדיף בכללי להימנע כמה שיותר. יש ויכוח אם יין אדום יכול ליצור או לא ליצור מיגרנה, אבל הבנאדם היחידי שיוכל להגיד את זה עליכם הוא אתם.

חוסרים
אחד הדברים הכי משמעותיים אצל אנשים עם מיגרנות זה הסדר והשקט הפנימי. הגוף שלנו יודע לתזמן ארוחות, ואם נרגיל את עצמנו לאכול בשעה מסויימת, הגוף יתחיל להרגיש רעב באותה השעה, בלי קשר אם יש אוכל מולנו או לא. כשאנחנו משנים את הלוח זמנים של הגוף אנחנו עלולים לגרום למיגרנה. לכן אוכל נכון, מזין ולא מעובד בשעות קבועות יעשה לכם הכי טוב.

אבל מה נכון לכם?
מוזמנים ליצור קשר ונגלה זאת ביחד.
דביר